House of Nouws maakt jeugdtheater, soms voor kinderen en soms voor volwassenen. We maken feestelijk ontregelend werk vol humor in een bonte stijl. We plaatsen het publiek in het hart van onze producties. Ons voornaamste doel is: mensen bewegen tot beweeglijke meningen. Wij geloven erin dat beweeglijke meningen ons op allerlei mogelijke manieren verder kunnen helpen, in onze eigen levens en in de maatschappij.

House of Nouws is gevestigd in Tilburg en ontvangt van zowel de stad en de provincie Noord-Brabant als van Fonds Podiumkunsten meerjarige subsidie in Kunstenplan 2021-2024. Elk jaar maken we ongeveer 1 grote en 1 kleine productie. We onderschrijven en zetten ons in voor de Fair Practice Code, Code Diversiteit & Inclusie en de Governance Code Cultuur.

Als jeugdtheatermakers maken wij theater voor de toekomst. We vinden het belangrijk dat álle kinderen zich gezien, gehoord en geïnspireerd kunnen voelen door het theater dat we maken. Daarom zoekt House of Nouws naar iemand die een aanvulling vormt op ons team.

Om ons team uit te breiden zoekt House of Nouws een educatie-maker, x/v/m (0,2 fte)

 

Functieomschrijving

De educatie-maker is voor House of Nouws onmisbaar. Hen/zij/hij is de schakel tussen onze voorstellingen en het publiek. De educatie-maker ontvangt, inspireert en daagt uit.

  • Bedenken en maken van verdiepend educatiemateriaal dat past bij onze voorstellingen. Dit doe je samen met je mede-educatie-maker. House of Nouws neemt haar doelgroep serieus, of zij nou 3+, 12+ of ‘volwassen’ zijn. 
  • Het geven van korte workshops na afloop van voorstellingen op de vloer of in de klas na een schoolvoorstelling.
  • Aanspreekpunt zijn voor scholen of contactpersonen bij schoolvoorstellingen en de communicatie rondom de educatie en het voorstellingsbezoek verzorgen.

 

Jouw profiel

  • Je hebt een opleiding tot docerend theatermaker afgerond of andere soortgelijke relevante (opleidings)ervaring.
  • Je bent proactief, verantwoordelijk en creatief en denkt graag buiten hokjes.
  • Je bent zowel goed in het bedenken en ontwikkelen van een educatieplan als in de praktische uitvoering ervan.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met werken met kinderen en je begrijpt hoe je hen aan het denken of doen kunt zetten. Je weet aan te sluiten bij de belevingswerelden van kinderen van verschillende leeftijden.
  • Je staat comfortabel en zelfverzekerd voor een groep.

 

Ons aanbod

Vanaf 21 november bieden wij een plek in ons team voor gemiddeld 1 dag per week, de precieze uren zijn flexibel en productie gerelateerd. Dienstverband zowel freelance als in loondienst mogelijk.

– Je maakt volwaardig onderdeel uit van House of Nouws dat bestaat uit een regisseur, twee vormgevers, een speler, een lichtontwerper, een marketeer, een andere educatie-maker en een zakelijk leider die allemaal, net als jij, een makersmentaliteit hebben.

– Je gaat nauw samenwerken met je mede-educatie-maker. Samen verdelen jullie de taken per project en spreken jullie af wie er bij welke voorstelling aanwezig is.

–  Je wordt aangestuurd door de tweekoppige directie van de artistiek en zakelijke leiding.

– Samen zetten we met onze projecten dingen in beweging, door mensen te ontregelen.

 

Ben je nieuwsgierig en / of enthousiast? Mail dan je CV en een korte motivatie vóór 21 oktober 2022 naar vacatures@houseofnouws.nl. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld en wordt niet langer bewaard dan nodig. Voor vragen rondom deze vacature, neem contact op met Sophie Sanders via zakelijk@houseofnouws.nl