Heuglijk nieuws: deze zomer gaat onze nieuwe locatietheatervoorstelling Sunrise Experience maar liefst negen keer spelen op Oerol! Sunrise Experience is een absurde excursie die je meeneemt naar de zon.

Sanne Nouws en Oerol leerden elkaar 10 jaar geleden kennen. Destijds, in 2013, was zij een van de makers in het Atelier van Oerol en Over het IJ. In dat traject maakte Sanne samen met actrice Nina Fokker en scenograaf Sanne Lips het schurende sprookje Gmorrah over twee mensen en een geit die proberen een teruggetrokken leven te leiden ergens op een open plek in het bos.

House of Nouws’ werk was vaker te zien op Terschelling. Zo namen we er theatraal afscheid van de taal Esperanto in “Het beste idee voor iedereen” en werd de liefde tussen mens en ding bezongen in “Alles moet weg”.

Ditmaal hebben we een megalomaan voorstel: we bouwen een zonsopkomst. Afgelopen oktober deden we een vooronderzoek Tijdens onze residentie in het bos bij Hee voerden we een aantal tests uit met verschillende zonnen. We verheugen ons enorm om de zon iedere avond te laten opkomen tijdens Oerol.