Word jij enthousiast van feestelijk ontregelend jeugdtheater waarin alle kinderen zich herkennen, gezien en gehoord voelen? Heb je ervaring met bedrijfsvoering en financieel beleid en een passie voor de culturele sector? We zoeken een penningmeester die House of Nouws samen met ons wil ontwikkelen tot een bloeiend en toekomstbestendig jeugdtheatergezelschap. Voel jij je aangesproken? Solliciteer dan nu op de vacature penningmeester bij House of Nouws.

Jouw rol als penningmeester
Als penningmeester is het belangrijk dat je ervaring hebt met bedrijfsvoering, financieel beheer en fondsenwerving en dat je kennis hebt van de culturele codes. Het is een pré als je een Brabants of Tilburgs netwerk hebt. Het bestuur vergadert vier keer per jaar. Naast deze vergaderingen, heeft de penningmeester nauw contact met de zakelijk leider en geeft gevraagd én ongevraagd advies.

Wat bieden wij?

Het bestuur van House of Nouws is onbezoldigd. In onze kleine organisatie word je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten en concepten. 

Wij zijn een jonge organisatie, die volop in ontwikkeling is. We staan open voor uitwisseling en kritische feedback. Samen maken we graag ruimte voor verschillende perspectieven. Ons team bestaat uit een artistiek leider/regisseur, twee vormgevers, een speler, een lichtontwerper, een communicatiemedewerker, twee educatiemakers en een zakelijk leider die allemaal een makers-mentaliteit hebben. Samen zetten we met onze projecten dingen in beweging, door mensen te ontregelen en normen te bevragen. We werken graag nauw, maar met een heldere taakverdeling samen. 

Wie zijn wij?

House of Nouws is hét Tilburgs jeugdtheatergezelschap dat feestelijk ontregelend werk maakt, vol humor in een bonte stijl. We bestaan sinds 2019 en zijn gevestigd in Theater De Nieuwe Vorst. Samen met dat theater en ook met Schouwburg en Concertzaal Tilburg werken we intensief samen. Het afgelopen jaar werkten we aan een publieksbereik dat ook buiten de theaters reikt. Wij vinden het fantastisch dat we voor veel kinderen een eerste theaterervaring kunnen bieden. We denken dat theaterbezoek op jonge leeftijd een waardevolle aanvulling biedt op wat kinderen op school en thuis leren en meemaken. Wij zien theater als een plek waar we samen met ons publiek kunnen toekomst-denken.

House of Nouws ontvangt van zowel de stad Tilburg en de provincie Noord-Brabant als van Fonds Podiumkunsten meerjarige subsidie in Kunstenplan 2021-2024. Elk jaar maken we ongeveer 1 grote en 1 kleine productie. We onderschrijven en zetten ons in voor de Fair Practice Code, Code Diversiteit & Inclusie en de Governance Code Cultuur.

Herken jij je in wie we zoeken? En ben je enthousiast geworden? Mail dan je CV en een korte motivatie vóór 21 oktober 2023 naar vacatures@houseofnouws.nl. Uiterlijk 26 oktober krijg je bericht. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld en wordt niet langer bewaard dan nodig. Heb je nog vragen over deze functie, of twijfels of het wel bij je past? Je mag altijd contact opnemen met Sophie Sanders via zakelijk@houseofnouws.nl