Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. Een feest om te janken is een voorstelling met een hoog tempo en fysiek spel over hebberigheid en verlanglijstjes die veel ellende veroorzaken.

Alles staat klaar. Er zijn feestelijke gasten, er hangen slingers en er is een veelbelovend cadeau. Maar de twee jarigen stralen niet echt. Ze lijken eerder gespannen en nogal druk. Voor wie is de taart? Voor wie komen de gasten? Het lukt niet zo goed om alle shine eerlijk te delen. En dan begint het cadeau ook nog hinderlijk te groeien.

In deze familievoorstelling voor de feestmaanden dompelt House of Nouws kleuters en hun volwassenen onder in een lenig avontuur vol verwachting. Om zich samen af te vragen of niks willen soms meer plezier geeft dan alles.

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen.

Een feest om te janken is een productie van House of Nouws in samenwerking met De Verkadefabriek en STIP theaterproducties.

Credits
Regie: Sanne Nouws
Spel: Erwin Dörr en Nina Fokker / Dwayne Toemere en Yannick Greweldinger
Beeld: Liesje Knobel en Sanne Lips
Muziek: Wilko Sterke
Lichtontwerp: Wilfred Loopstra
Productie: Jitske Weijand
Techniek: Marianne van Andel / Bo van Vliet / Casper Vriens
Publiciteitsbeeld: Simon WL
Scènefoto’s: Bart Grietens

Een feest om te janken is ook te zien als schoolvoorstelling.

Met dank aan
De productie is in 2020 (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, het Cultuurmakersfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant en Kickstart Cultuurfonds.