Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. De voorstelling Een feest om te janken gaat, in hoog tempo en met fysiek spel, over hebberigheid en de ellende die door verlanglijstjes wordt veroorzaakt.

Twee kopers komen een winkel binnen met lange verlanglijsten. Er is geen verkoper, ze kunnen gewoon alles meenemen wat ze willen. Ze beginnen wild pakjes te stapelen, zoveel ze kunnen dragen. Maar dan komen ze in de problemen. Want hoe meer de één pakt, hoe meer de ander wil. En in alle hysterie begint de ander zelfs te veranderen in het verlangde cadeautje. In deze familievoorstelling voor de feestmaanden dompelt House of Nouws kleuters en hun ouders onder in een vrolijke en verschrikkelijke overvloed. Om zich samen af te vragen of NIKS willen soms meer plezier geeft dan ALLES.

Een feest om te janken is een productie van House of Nouws in samenwerking met De Verkadefabriek en STIP theaterproducties.

Regie: Sanne Nouws
Spel: Erwin Dörr en Nina Fokker
Beeld: Liesje Knobel en Sanne Lips
Lichtontwerp: Wilfred Loopstra
Publiciteitsbeeld: Simon Wald Lasowksi