In het voorjaar van 2022 brengt House of Nouws FOMO of is dit het al? naar groep 7 / 8. Deze voorstelling voor de oudsten van de basisschool is een remake van FOMO voor (jong)volwassenen uit 2018 en kan overal opduiken: op het schoolplein / naast het fietsenhok / bij de zandbak / in de gymzaal.

Twee figuren hangen samen rond op school. Ze hebben muziek bij zich en dragen veelkleurige kleren. Ze hebben er zin in. Maar waar in? Dat weten ze niet precies. Ze moeten in elk geval nog naar een verjaardag en ze willen hier nog wat chillen, maar het liefste óók nog even naar het pleintje. 
Door alle mogelijkheden worden ze steeds besluitelozer.

De grote vraag in FOMO (fear of missing out) is: Ben je er al? Of is het ergens anders leuker? Fomo, de angst om iets te missen, is bijna normaal geworden in onze volle levens. De hele dag door moeten we kiezen: tussen verschillende soorten chips, sneakers en smartphones. Het is vrijwel onmogelijk om nog te weten wat je wil.

Educatie
Na afloop volgt een korte workshop waarin we met de klas onderzoeken waarom kiezen soms zo moeilijk is. We dompelen ons met de kinderen onder in veelheid en stippelen samen strategieën uit om er niet in te verdrinken.

Credits
Regie en tekst: Sanne Nouws
Spel: Erwin Boschmans en Nina Fokker
Muziek: Niels Kuiters
Kostuums: Sanne Lips